Ons verhaal

Op naar Klein Geluk

Glutenvrij en lactosevrij eten is meer dan alleen een trend, het is een noodzakelijke behoefte voor sommige mensen. Het horeca aanbod voor mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie is in Nederland zeer beperkt. Hier, in de regio Noord-Holland, is er een minimaal aanbod in verse glutenvrije, lactosevrije en vegan producten.
Bij ‘Klein Geluk ontbijt & lunch’ is dit aanbod er wel.

Een horeca waar gasten glutenvrij, lactosevrij en vegan kunnen ontbijten en lunchen. Een mooi concept én een droom die uitkomt.
Een droom die in Eindhoven tijdens een lunch onverwacht vorm kreeg.
Ken je dat gevoel wanneer je een puzzel maakt en je net dat ene stukje dat je nodig hebt vindt?

Het besef, dat het niet vanzelfsprekend is dat je alles kunt eten of drinken wat je zou willen, kwam bij mij binnen toen ik hoorde dat mijn nichtje lactose intolerant is en dus melkproducten niet goed kan verdragen.

Het raakte mij, maar het riep ook vragen op, want wat is gezond? En wat goed voor jou is, hoeft dus niet per definitie voor mij ook goed te zijn. 
Wat kun je nog eten en wat komt er allemaal bij kijken als je ergens wilt gaan eten?

“Onbezorgd ontbijten, lunchen
of een taartje eten,
dat kleine beetje geluk wil ik je geven”.

Janneke Kiekens

Ik ben de keuken in gedoken, heb mijn recepten erbij gepakt en ben gaan kijken. Maar in elk gerecht zaten gluten of melk. Ik ben de uitdaging aangegaan en ben mijn gerechten en taarten gaan maken met glutenvrije, lactosevrije en plantaardige ingrediënten.

Mijn gezin heb ik als testpanel gebruikt, daarna mijn familie en toen de mensen waar ik het voor doe; de mensen met een voedselintolerantie.
Ik heb een aantal proeverijen gehouden, mijn recepturen verbetert en nu klaar voor de volgende stap: een eigen zaak waar ik dat onbezorgde gevoel en kleine beetje geluk kan geven.

Bij ‘Klein Geluk ontbijt & lunch’ kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of taartje. Broodjes met huisgemaakt beleg, smoothiebowls met flower granola, een kom soep of een plank met allerlei gezonde en lekkere producten. En dat samen met een goede kop koffie, thee of fruitsap.

Wat gaan we doen

Ik wil mijn droom ‘Klein Geluk ontbijt & lunch’, beginnen in het centrum van Heemskerk. Hier kun je met én zonder voedselallergie of intolerantie onbezorgd genieten van een taartje, ontbijt of lunch.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* = verplicht veld

door MailChimp!